Στήθη Κοτόπουλου με Άγρια Μανιτάρια και Τυρί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένα πεταλούδα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 40 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, σε ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • ⅔ φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 50 γρ. Τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί, χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε στο ψυγείο αρκεί να λιώνει εύκολα
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα φούρνο ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σοτάρετε δύο λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια βγάλτε τα και βάλτε τα στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια αφού τα σταργγίσετε και συνεχίστε να σοτάρετε για ένα λεπτό.
  5. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο.
  6. Ρίξτε το ζωμό και επιστρέψτε τα στήθη στο τηγάνι.
  7. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τους κύβους ντομάτας.
  8. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε να βράσει για 10 έως 15 λεπτά.
  9. Χτυπήστε την κρέμα με το τυρί κρέμα και ρίξτε τα από πάνω.
  10. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και το μαϊντανό και απλώστε το τυρί.
  11. Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανάψτε το γκριλ.
  12. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί έχει λιώσει εντελώς και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  13. Αφαιρέστε αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/comfort-chicken-breasts-with-wild-mushrooms-and-cheese/