Λεμόνι στο Ποτήρι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • Για την Κρέμα Λεμονιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
  • ⅓ φλ. χυμό λεμονιού
  • ⅔ φλ. νερό
  • 3 κ.γ. κορν φλάουρ
  • Για το Μους Λεμονιού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. κρέμα λεμονιού
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ⅛ κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
  • ½ πακέτο μπισκότα petit beure
Instructions/ Εκτέλεση
Για την Κρέμα Λεμονιού
  1. Πάρτε ένα γυάλινο μπολ και βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε ξανά.
  3. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ.
  4. Ανακατέψτε να ενσωματωθούν και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας από κάτω ένα πιάτο.
  5. Ξεκινήστε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία για 1 λεπτό.
  6. Βγάλτε το, ανακατέψτε το και ξαναβάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλο ένα λεπτό και ούτω καθεξής.
  7. Στο φούρνο μου χρειάστηκε 4,5 λεπτά για να φτάσει στους 86°C που είναι η σωστή θερμοκρασία για να έχουν ψηθεί τα αυγά.
  8. Αν έχετε θερμόμετρο μετρήστε τη θερμοκρασία άλλως θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού και δεν στάζει.
  9. Τοποθετήστε μια μεμβράνη άμεσα πάνω στην κρέμα και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Για το Μους Λεμονιού
  1. Στο μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά.
  2. Ρίξτε το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να έχει την υφή του γιαουρτιού.
  3. Ρίξτε 100 γρ από την κρέμα λεμονιού εφόσον αυτή έχει κρυώσει και διπλώστε απαλά.
  4. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα μπισκότα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια.
  5. Πάρτε 4 χαμηλά ποτήρια και προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τα μπισκότα στο κάθε ένα.
  6. Με ένα κορνέ μοιράστε τη μους λεμόνι στα τέσσερα ποτήρια.
  7. Και πάλι, προσθέστε περίπου δύο κ.σ. από το τρίμμα μπισκότων σε κάθε ποτήρι.
  8. Ρίξτε περίπου 2 κ.σ. κρέμα λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με σοκολάτα ή καρύδα.
  9. Βάλτε στο ψυγείο και βγάλτε τις έξω περίπου 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/lemon-in-a-glass/