Γλυκό και Πικάντικο Κοτόπουλο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους
Για το Πανάρισμα του Κοτόπουλου
  • ⅓ φλ. κορν φλάουρ
  • ⅓ φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ⅓ φλ. νερό
Για τη Σάλτσα
  • 1 κονσέρβα ανανά σε κομμάτια στο χυμό τους
  • ¼ φλ. λευκό ξύδι
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • ¼ κ.γ. αλάτι, πιπέρι τσίλι κατά βούληση
  • ½ φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πιπεριά οποιοδήποτε χρώμα, κομμένη ζουλιέν
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι baby, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 30 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια μουλιασμένα σε ζεστό νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Συνδυάστε το ⅓ φλιτζάνι κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Ρίξτε το νερό για να σχηματιστεί ένας χυλός.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.
  4. Στραγγίξτε τον ανανά και κρατήστε το χυμό.
  5. Βάλτε στην άκρη τα κομμάτια.
  6. Σε ένα μπολ αναμίξτε το χυμό ανανά, τα 4 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ, το ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το πιπέρι τσίλι, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη, την κέτσαπ, τη σόγια και το μέλι και βάλτε τα στην άκρη.
  7. Σε ένα Wok προσθέστε ¼ φλιτζάνι σησαμέλαιο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία τηγανίστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε παρτίδες, αφού τα σταργγίσετε από τον επιπλέοντα χυλό.
  8. Τηγανίστε περίπου τέσσερα λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ μέσα.
  9. Ανακατέψτε για να αποσυγκολληθούν τα κομμάτια με ένα κουτάλι.
  10. Αφαιρέστε τα κομμάτια κοτόπουλου με μία τρυπητή κουτάλα και χύστε όλο το λάδι.
  11. Στο ίδιο Wok προσθέστε δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι.
  12. Μετά από μερικά λεπτά προσθέστε την πιπεριά.
  13. Μετά από δύο λεπτά προσθέστε το κρεμμυδάκι.
  14. Στραγγίστε τα μανιτάρια και προσθέστε τα στα λαχανικά.
  15. Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν προσθέστε τα κομμάτια ανανά, το καλαμπόκι baby και το ζωμό κοτόπουλου και φέρτε σε βρασμό.
  16. Βράστε μέχρι ο ζωμός να χάσει το μισό του όγκου του.
  17. Προσθέστε το μίγμα χυμού ανανά/κέτσαπ και ανακατέψτε απαλά για να πάει παντού.
  18. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει επιστρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο wok και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
  19. Αφαιρέστε και σερβίρετε πάνω από ρύζι ή noodles.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/sweet-and-pungent-chicken/