Χοιρινό με Μουστάρδα και Πατάτες στο Φούρνο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1 έως 1,5 κιλά χοιρινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ή ολόκληρο
- Περίπου 6 μεγάλες πατάτες κομμένες κατά μήκος σε 4 κομμάτια (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες, αν θέλετε, από εσάς εξαρτάται)
- ½ φλ. μουστάρδα
- ¼ φλ. μέλι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. μουστάρδα
- ¼ φλ. μέλι
- 2 φλ. νερό
- 2 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος και ανακατεύουμε ελαφρά για να ενσωματωθούν.
- Τοποθετούμε τα χοιρινά κομμάτια, ανακατεύουμε για να τα καλύψουμε με τη μαρινάδα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη νύχτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί με ένα καπάκι ή μία γάστρα.
- Αν δεν έχετε ταψί με καπάκι ή γάστρα, μπορείτε να το καλύψετε με χαρτί ψησίματος.
- Τακτοποιήστε τις πατάτες σε ένα στρώμα.
- Ρίξτε τις σκελίδες σκόρδο ανάμεσά τους.
- Διασκορπίστε τις φέτες κρεμμυδιών από πάνω.
- Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε τη ρίγανη.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μουστάρδα και το μέλι.
- Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο ταψί ακολουθούμενο από το ελαιόλαδο.
- Καλύψτε το ταψί και αφήστε να μαγειρευτούν για 1 έως 1 ½ ώρες.
- Εν τω μεταξύ βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανοίξτε το καπάκι και ελέγξτε το νερό.
- Εάν δείτε ότι απορροφήθηκε προσθέστε άλλο ένα φλυτζάνι.
- Τακτοποιήστε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος στο ταψί και ρίξτε και τη μαρινάδα τους.
- Ψήστε για άλλη μία ώρα ή μέχρι το χοιρινό και πατάτες να έχουν αποκτήσει ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα.
- Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-roast-with-greek-potatoes-in-the-oven/
3.3.3070