Μολέ ο Σοκολά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Γαλλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. σκούρα σοκολάτα με 65% ή 70% κακάο
  • 1 κ.σ. στιγμιαία σκόνη καφέ
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μέτρια αυγά
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα αφού την έχετε σπάσει σε κομμάτια και λιώστε την είτε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε Μπεν-Μαρί.
  3. Μόλις λιώσει προσθέστε την κουταλιά του καφέ και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί.
  4. Χωρίστε τους κρόκους αυγών από τα ασπράδια αυγών.
  5. Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με 100 γρ. ζάχαρη άχνη σε σφιχτή μαρέγκα.
  6. Στο μίξερ σας προσθέστε το υπόλοιπο της ζάχαρης και τους κρόκους αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα κρεμ μίγμα.
  7. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  8. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί.
  9. Σε αυτό το μίγμα κρόκων προσθέστε τα ασπράδια και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα για να ενσωματωθούν.
  10. Πάρτε είτε μια φόρμα κέικ ή μικρά μπολάκια για σουφλέ, βουτυρώστε τα και αλευρώστε τα.
  11. Ρίξτε το μίγμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
  12. Βγάλτε το, αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
  13. Θα δείτε το επιδόρπιο να ξεφουσκώνει και να χάνει σχεδόν το μισό του όγκου του όταν είναι έξω από το φούρνο.
  14. Αυτή είναι η φυσικό και έτσι σερβίρεται.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το The Passionate Cook
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/moelleux-au-chocolat-and-a-quick-trip-to-france/