Μολέ ο Σοκολά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Γαλλική
- 200 γρ. σκούρα σοκολάτα με 65% ή 70% κακάο
- 1 κ.σ. στιγμιαία σκόνη καφέ
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 μέτρια αυγά
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα αφού την έχετε σπάσει σε κομμάτια και λιώστε την είτε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε Μπεν-Μαρί.
- Μόλις λιώσει προσθέστε την κουταλιά του καφέ και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί.
- Χωρίστε τους κρόκους αυγών από τα ασπράδια αυγών.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μαζί με 100 γρ. ζάχαρη άχνη σε σφιχτή μαρέγκα.
- Στο μίξερ σας προσθέστε το υπόλοιπο της ζάχαρης και τους κρόκους αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα κρεμ μίγμα.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί.
- Σε αυτό το μίγμα κρόκων προσθέστε τα ασπράδια και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα για να ενσωματωθούν.
- Πάρτε είτε μια φόρμα κέικ ή μικρά μπολάκια για σουφλέ, βουτυρώστε τα και αλευρώστε τα.
- Ρίξτε το μίγμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάλτε το, αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε.
- Θα δείτε το επιδόρπιο να ξεφουσκώνει και να χάνει σχεδόν το μισό του όγκου του όταν είναι έξω από το φούρνο.
- Αυτή είναι η φυσικό και έτσι σερβίρεται.
Συνταγή προσαρμογή από το The Passionate Cook
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/moelleux-au-chocolat-and-a-quick-trip-to-france/
3.3.3070