Τσιπς Πατάτας με Χαλλούμι και Τοματίνια
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
- 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε πατατάκια ή 6 πολύ μικρές και πάλι καθαρισμένες και κομμένες σε πατατάκια
- 1 γλυκιά πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε πατατάκια
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε πατατάκια
- 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομματάκια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.γ. ιταλικό καρύκευμα
- ½ φλ. σάλτσα Μαρινάρα
- 1 φλ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
- ½ φλιτζάνι τυρί Χαλλούμι, τριμμένο
- 12 ντοματίνια διαφορετικών χρωμάτων, κομμένα στη μέση
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. Ιταλικό καρύκευμα
- 2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220˚C.
- Σε ένα μπολ βάλτε τα ντοματίνια, τη σκόνη σκόρδου, το ιταλικό καρύκευμα, το βαλσαμικό ξύδι και το λάδι και ανακατέψτε.
- Βάλτε το στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέστε τα πατατάκια και τα κολοκυθάκια τσιπς.
- Ρίξτε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με αλάτι, πιπέρι και το ιταλικό καρύκευμα.
- Ανακατέψτε ώστε να πάει παντού.
- Στρώστε μια λαδόκολλα σε ταψί και απλώστε τις πατάτες, το μπέικον και τα κολοκυθάκια σε μία στρώση.
- Ψήτε για περίπου 40-45 λεπτά.
- Βγάλτε από τον φούρνο και συγκεντρώστε τα στο κέντρο του ταψιού.
- Ρίξτε την κόκκινη σάλτσα και από πάνω τα τυριά.
- Ψήστε εως ότου λιώσουν τα τυριά και πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Βγάλτε από τον φούρνο, ρίξτε τα ντοματίναι μαζί με το ζουμάκι τους και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-potato-nachos/
3.3.3070