Λινγκουίνι με Σάλτσα Κοτόπουλου και Λιαστής Ντομάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ φλ. λιαστές ντομάτες στο λάδι τους, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 200 ml ελαφριά κρέμα 15% λιπαρά
  • 50 ml γάλα
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 6 έως 7 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. κίτρινο τυρί που λιώνει. Μπορείτε επίσης να βάλετε ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και ½ φλιτζάνι κίτρινο τυρί
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε νερό και βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  2. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά φτιάξτε τη σάλτσα.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει εντελώς περίπου 8 λεπτά συνολικά, 4 λεπτά για κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ξανά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν περίπου 3 λεπτά.
  6. Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίστε να σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
  7. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το αλεύρι και συνεχίστε να σοτάρετε για άλλα δύο λεπτά.
  8. Ρίξτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το γάλα, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε να σιγοβράζει για δύο λεπτά ακόμα.
  9. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη ρίγανη και την τοματοπελτέ και συνεχίστε να βράζετε για μερικά λεπτά.
  10. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε μικρούς κύβους και ρίξτε το στη σάλτσα.
  11. Ρίξτε το τυρί και ανακατέψτε για να λιώσει.
  12. Τέλος ένα λεπτό πριν το βγάλετε από τη φωτιά, ρίξτε τα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε.
  13. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στη σάλτσα.
  14. Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/creamy-chicken-pasta-with-sun-dried-tomatoes/