Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Ανανά στη Σχάρα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κονσέρβα κομμάτια ανανά με το χυμό τους
  • ¾ φλ. κέτσαπ
  • ½ φλ. σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε όλα τα κομμάτια ανανά, εκτός από ¼ φλ. από αυτά, που θα τα βάλετε στην άκρη, συν το χυμό τους στο μπλέντερ σας και λιώστε τα.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ προσθέστε τον πουρέ ανανά, την κέτσαπ, την σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και βεβαιωθείτε ότι όλα καλύπτονται με τη μαρινάδα.
  4. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι όλη νύχτα.
  5. Ετοιμάστε τη φωτιά σας ή το γκριλ σας και όταν είστε έτοιμοι βγάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη μαρινάδα και ψήστε τα μαζί με τα κομμάτια ανανά.
  6. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με τη μαρινάδα και ψήνετε περίπου 8 λεπτά ανά πλευρά.
  7. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται παίρνετε τη μαρινάδα και αφού έχετε κρατήσει περίπου ¼ φλ. από αυτή το οποίο χρησιμοποιείτε για να αλείφετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα βάζετε την υπόλοιπη και βράζετε μέχρι να αρχίζει να πήζει περίπου 6 λεπτά.
  8. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα χοντρά κομμάτια του ψημένου ανανά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/grilled-pineapple-chicken/