Τούρτα Μους Σοκολάτας Με Φράουλες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 25 φράουλες, οι 20 κομμένες κατά μήκος στη μέση
Για το Μους
  • 400 γρ. κουβερτούρα 60% κακάο
  • 240 γρ. γάλα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βάση παντεσπάνι με διάμετρο 20 εκατοστά
  • ½ φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Μους
  1. Βράστε το γάλα.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
  3. Ανακατέψτε να λιώσει η σοκολάτα τελείως και βάλτε στην άκρη.
  4. Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να έχει την υφή του γιαουρτιού.
  5. Σιγά-σιγά, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ½ φλιτζάνι γάλα με το ρούμι.
  7. Πάρτε ένα ταψί με αποσπώμενες πλευρές και διάμετρο 23 εκατοστά.
  8. Τοποθετήστε τη βάση κέικ στο κέντρο και αλείψτε το με το μίγμα από γάλα και ρούμι.
  9. Τοποθετείστε τις κομμένες φράουλες στις πλευρές του τηγανιού με την κομμένη πλευρά προς τα έξω.
  10. Ρίξτε το μους σοκολάτας και τοποθετήστε το ταψί καλυμμένο στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  11. Την επόμενη ημέρα αφαιρέστε τις πλευρές του ταψιού και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.
  12. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chocolate-mousse-torte-with-strawberries/