Κοτόπουλο Ασιατικό με Μίζο και Μελιτζάνα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 στήθη κοτόπουλου, 700 γρ., κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
Για τη Σάλτσα
  • 4 κ.σ. λευκό μίζο
  • 4 κ.σ. κρασί μίριν
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. σόγια σως με λιγότερο αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Σησαμέλαιο για το σωτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και πασπαλίστε τις με αλάτι.
  2. Αφήστε τις 20 λεπτά να στραγγίσουν.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας και βάλτε το στην άκρη.
  4. Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ρίξτε μερικές κουταλιές σησαμέλαιο και σε μέτρια/υψηλή φωτιά και σωτάρετε τις πιπεριές για δύο λεπτά.
  5. Ρίξτε το κοτόπουλο και σωτάρετε για άλλα δυο λεπτά.
  6. Προσθέστε τις μελιτζάνες και σωτάρετε για άλλα δύο λεπτά.
  7. Ρίξτε τη σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να βράσουν για δύο με τρία λεπτά.
  8. Σερβίρετε με ρύζι μπασματι ή noodles.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Σίσσυ και το site της withaglass.com
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/miso-chicken-with-eggplant/