Μανιτάρια α λα Κρεμ
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 250 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 έως 2 σκελίδες σκόρδο ανάλογα πόσο ισχυρή θέλετε τη γεύση του σκόρδου
- ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 200 ml κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε και light
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να αρχίζει να μυρίζει περίπου ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να χάσει τα ⅔ του όγκου του.
- Προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή.
- Αφήνουμε να βράσει σιγά μέχρι να πήξει λίγο.
- Προσθέστε το μαϊντανό και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/creamy-garlicky-mushrooms/
3.3.3070