Γαρίδες Σαγανάκι με Ζούντλς
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 πιπεριά, σε φέτες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 30 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. γαρίδες
  • Περίπου 6 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τις γαρίδες και φέρνουμε σε βρασμό.
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσουν για 15 έως 20 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα Zoodles.
  6. Πάρτε το μηχανάκι που φτιάχνει τα zoodles και κόψτε τα κολοκυθάκια σύμφωνα με τις οδηγίες.
  7. Σε περίπτωση που δεν έχετε το μηχανάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαντολίνο για να τα κόψετε.
  8. Πάρτε ένα wok ή ένα βαθύ τηγάνι και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο περίπου ¼ φλιτζάνι σε μέτρια/υψηλή φωτιά.
  9. Προσθέστε τα Zoodles και σοτάρετε μέχρι να μισογίνουν.
  10. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τις γαρίδες και ανακατέψτε έτσι ώστε να ενσωματωθούν.
  11. Αφήστε τις να βράσουν για 3 λεπτά.
  12. Αφαιρέστε και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-shrimps-with-zoodles/