Μπριζόλες με Σάλτσα Άνηθου και Πατάτες Τηγανιτές
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 μπριζόλες
  • 1 κιλό καθαρισμένες πατάτες κομμένες είτε ως τηγανιτές πατάτες είτε σε φέτες
Για τη Σάλτσα
  • 200 γρ. καφέ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ⅔ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 3 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
Για τις Τηγανιτές Πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ξερό Βασιλικό
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν εντελώς περίπου 6 έως 7 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μόνο ένα λεπτό ή μέχρι να αρχίζει να μυρίζει.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και βράζουμε για ένα λεπτό.
  4. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια/χαμηλή και ρίχνουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αφήνουμε να βράσει σιγά για μερικά λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει ελαφρά.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου έναν κάθε φορά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως.
  7. Ψήστε τις μπριζόλες σας στη σχάρα ή στο μπάρμπεκιου και ρίξτε τη σάλτσα από πάνω τους.
Για τις Τηγανιτές Πατάτες
  1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τις πατάτες.
  2. Με τα χέρια ανακατέψτε έτσι ώστε όλες οι πατάτες να καλυφθούν με το μίγμα.
  3. Μπορείτε είτε να τις ψήσετε στο φούρνο σας ή να τις τηγανίσετε όπως κάνετε με τις κανονικές τηγανιτές πατάτες σας ή να τις βάλετε στη φριτέζα.
  4. Ρίξτε αλατάκι και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το addapinch.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/beef-steaks-with-lemon-dill-sauce/