Κέικ Κούπας Μάτσα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • ¼ φλ. αλεύρι + 2 κ.σ.
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. + 1 κ.γ. γάλα
  • 3 κ.σ. σησαμέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο σπορέλαιο
  • ¼ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. τσάι σκόνη Μάτσα
  • 3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά ή σε μία πολύ μεγάλη κούπα ή σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  2. Αν τα έχουμε βάλει στην κούπα τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτά στην ψηλή σκάλα και ψήνουμε.
  3. Αν τα ανακατέψουμε σε μπολ, μοιράζουμε το μίγμα σε δύο μικρότερες κούπες και ψήνουμε για δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων στην ψηλή σκάλα.
  4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/matcha-mug-cake/