Τσιζκέικ Τριπλής Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. σοκολατένια μπισκότα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος ή κρεμ φρες
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. + 200 γρ. σκούρα σοκολάτα 60% κακάο
  • Μπισκότα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βουτυρώστε και καλύψτε τη βάση και τα πλευρά μιας φόρμας με αποσπώμενα πλαϊνά 28 cm.
  2. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και τρίψτε τα.
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο.
  4. Αναμίξτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.
  6. Με τα δάχτυλά σας απλώστε και πιέστε το μείγμα σταθερά πάνω από την βάση και τα πλευρά του τηγανιού.
  7. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
  8. Λιώστε και τις τρεις σοκολάτες χωριστά σε τρία διαφορετικά μπολ και αφήστε τις στην άκρη.
  9. Από τη μαύρη σοκολάτα λιώστε τα πρώτα 200 γρ.
  10. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο.
  11. Προσθέτουμε την κρέμα ή την κρεμ φρες και κτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
  12. Χωρίζουμε το μείγμα του τυριού κρέμας στα τρία.
  13. Προσθέστε το ένα τρίτο του μίγματος τυρί κρέμα στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  14. Ρίξτε το στο ταψί και λειάνετε την επιφάνεια.
  15. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί.
  16. Βγάλτε το κέικ από τον καταψύκτη.
  17. Προσθέστε το δεύτερο ⅓ του μίγματος του τυριού κρέμας στη σοκολάτα γάλακτος και ανακατέψτε.
  18. Ρίξτε το πάνω από τη λευκή σοκολάτα και λειάνετε την επιφάνεια.
  19. Επιστροφή στην κατάψυξη για άλλα 15 λεπτά.
  20. Βγάλτε το κέικ από τον καταψύκτη.
  21. Προσθέστε και το τελευταίο ⅓ του τυριού κρέμας στη μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  22. Ρίξτε το και αυτό πάνω από τη σοκολάτα γάλακτος και λειάνετε την επιφάνεια.
  23. Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει.
  24. Λιώστε τα τελευταία 200 γρ. της μαύρης σοκολάτας και περιχύστε το τσιζκέικ.
  25. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για κανένα δίωρο ή μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
  26. Μεταφέρετε το cheesecake σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  27. Στολίστε με μπισκότα σοκολάτας και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το taste.com
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/three-layered-chocolate-cheesecake/