Ψαρονέφρι με Μήλα, Κάρυ και Μπύρα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- Δύο Χοιρινά ψαρονέφρια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 μήλα, κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. σκούρα καστανή ζάχαρη
- 1 φλ.ζωμό βοδινού
- ¼ φλ. σταφίδες
- ¼ κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. κάρδαμο
- ¼ κ.γ. ξερό κόλιανδρο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 1 ½ κ.γ. κάρι σκόνη
- 1 πρέζα σαφράν
- ½ κ.γ. μπύρα
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε δυο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο.
- Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να μισογίνει.
- Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Προσθέστε τα μήλα και τη ζάχαρη και συνεχίστε να σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίξτε το ζωμό βοδινού και όλα τα μπαχαρικά.
- Αλατοπιπερώστε.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το υγρό να χάσει το ήμισυ του όγκου του.
- Γυρίστε φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τις σταφίδες και τη μπύρα.
- Βράστε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-with-apples-in-beer-and-curry-sauce/
3.3.3070