Μανιτάρια Γεμιστά με Κεφτεδάκια Κοτόπουλου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 20 μεγάλα καφετιά μανιτάρια
  • 500 gr. Κιμά από κοτόπουλο
  • ½ φλ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • ¼ φλ. γάλα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. Τριμμένο τυρί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • ½ φλ. Τυρί τριμμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τελευταίο ½ φλιτζάνι τυρί και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  2. Παίρνουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τους μίσχους.
  3. Τα βάζουμε με το κοίλο μέρος προς τα κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε, τα γυρίζουμε έτσι ώστε το κοίλο τους μέρος να βλέπει προς τα πάνω.
  5. Από το τελευταίο ½ φλιτζάνι τυρί βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μανιτάρι στην κοίλη πλευρά.
  6. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες και βάζουμε μία πάνω από το τυρί σε κάθε μανιτάρι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας και τα μανιτάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν περίπου 20 λεπτά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/ground-chicken-stuffed-mushrooms/