Μανιτάρια Γεμιστά με Κεφτεδάκια Κοτόπουλου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 20 μεγάλα καφετιά μανιτάρια
- 500 gr. Κιμά από κοτόπουλο
- ½ φλ. φρυγανιά
- 1 αυγό
- ¼ φλ. γάλα
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. Τριμμένο τυρί
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- ½ κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. δυόσμο
- 1 κ.γ. πιπέρι
- ½ φλ. Τυρί τριμμένο
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τελευταίο ½ φλιτζάνι τυρί και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Παίρνουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τους μίσχους.
- Τα βάζουμε με το κοίλο μέρος προς τα κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Τα βγάζουμε, τα γυρίζουμε έτσι ώστε το κοίλο τους μέρος να βλέπει προς τα πάνω.
- Από το τελευταίο ½ φλιτζάνι τυρί βάζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μανιτάρι στην κοίλη πλευρά.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μικρές μπαλίτσες και βάζουμε μία πάνω από το τυρί σε κάθε μανιτάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας και τα μανιτάρια να αρχίσουν να μαλακώνουν περίπου 20 λεπτά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/ground-chicken-stuffed-mushrooms/
3.3.3070