Πιτούλες με Σύμμικτο Αλεύρι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. αλεύρι ντίνκελ
  • 230 γρ. χλιαρό νερό
  • ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε απαλά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και εύπλαστη.
  2. Η ζύμη είναι λίγο κολλώδης αλλά έτσι πρέπει να είναι.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, καλύψτε, και αφήστε τη να αυξηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά.
  4. Θα αυξηθεί λίγο αλλά όχι τόσο θεαματικά όσο όταν φτιάχνεις ψωμί.
  5. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 260° C.
  6. Βάλτε τη ζύμη έξω επάνω στον ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας και διαιρέστε τη σε οκτώ κομμάτια.
  7. Φτιάξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 15 λεπτά, καλυμμένα.
  8. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και την κάθε μπάλα, στη συνέχεια, ανοίξτε τα κομμάτια σε κύκλους με διάμετρο 15 cm.
  9. Μεταφέρετε τις πίτες στο ταψί και ψήστε για περίπου 5 έως 8 λεπτά.
  10. Αφαιρέστε τις πίτες και καθώς είναι ακόμα ζεστές τυλίξτε τις σε μία πετσέτα κουζίνας.
  11. Σερβίρετε στο πλάι ή γεμίστε τα με το αγαπημένο σας γέμισμα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pitas-with-spelt-flour/