Πιτούλες με Σύμμικτο Αλεύρι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 200 γρ. αλεύρι ντίνκελ
- 230 γρ. χλιαρό νερό
- ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
- 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε απαλά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και εύπλαστη.
- Η ζύμη είναι λίγο κολλώδης αλλά έτσι πρέπει να είναι.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, καλύψτε, και αφήστε τη να αυξηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά.
- Θα αυξηθεί λίγο αλλά όχι τόσο θεαματικά όσο όταν φτιάχνεις ψωμί.
- Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 260° C.
- Βάλτε τη ζύμη έξω επάνω στον ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας και διαιρέστε τη σε οκτώ κομμάτια.
- Φτιάξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 15 λεπτά, καλυμμένα.
- Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και την κάθε μπάλα, στη συνέχεια, ανοίξτε τα κομμάτια σε κύκλους με διάμετρο 15 cm.
- Μεταφέρετε τις πίτες στο ταψί και ψήστε για περίπου 5 έως 8 λεπτά.
- Αφαιρέστε τις πίτες και καθώς είναι ακόμα ζεστές τυλίξτε τις σε μία πετσέτα κουζίνας.
- Σερβίρετε στο πλάι ή γεμίστε τα με το αγαπημένο σας γέμισμα.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pitas-with-spelt-flour/
3.5.3251