Σοκολατένιο Κέικ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. Καλαμποκέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. κακάο, κοσκινισμένο αλλά μετά τη μέτρηση
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ⅛ κ.γ. Αλάτι
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450 γρ. τσάι Ερλ Γκρέι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Περίπου 5 σοκολατάκια κομμένα στη μέση για την επικάλυψη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25 cm.
  3. Στο μίξερ μας, προσθέτουμε τη λευκή και την σκούρα ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κακάο, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι.
  5. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στη ζάχαρη και το λάδι εναλλάξ με το ζεστό τσάι, χτυπώντας σταθερά για να γίνει ένα απαλό, λεπτό μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε χαλαρά με μια σπάτουλα.
  7. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
  8. Ψήνουμε το κέικ για 60 λεπτά περίπου.
  9. Περίπου μισή ώρα αφού βάλουμε το κέικ στο φούρνο τοποθετούμε απαλά στην κορυφή τα σοκολατάκια κάνοντας ένα στρογγυλό μοτίβο.
  10. Συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζουμε στο γλυκό.
  11. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τις άκρες από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/very-chocolate-cake-2/