Μακαρόνια με Κιμά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. σπαγέτι
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρ. κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ γλ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ.καννέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  2. Σε μία κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια/δυνατή φωτιά για δύο λεπτά περίπου.
  3. Προσθέστε τον κιμά και σωτάρετε για ακόμη τρία λεπτά.
  4. Ρίξτε το κρασί και τα μανιτάρια και σωτάρετε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το κρασί.
  5. Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, καννέλα, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
  6. Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και βράστε για 40 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμος σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια προσθέτοντας και τυρί τριμμένο.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/spaghetti-bolognese/