Ραβανί με Γεύση Πορτοκαλιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για το κέικ
  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι (τα στυμμένα πορτοκάλια κρατήστε τα για το σιρόπι)
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • Φλούδες από ένα πορτοκάλι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το σιμιγδάλι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα μίξερ βάλτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει ένα υπόλευκο χρώμα.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.
  4. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  5. Ρίξτε τους κρόκους έναν έναν στο μίξερ.
  6. Προσθέστε το χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μια μαρέγκα.
  8. Έχοντας βάλει το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, ρίξτε το αλεύρι και τη μαρέγκα σε δόσεις εναλλάξ.
  9. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό μεσαίου μεγέθους ταψί και ρίξτε το μίγμα.
  10. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για ¾ της ώρας ή μέχρι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό.
  11. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.
Για το σιρόπι
  1. Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες των πορτοκαλιών σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  2. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μεσαίο και βράστε για 5 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε με μια κουτάλα τις φλούδες και ρίξτε αργά και ομοιόμορφα το καυτό σιρόπι πάνω στο ραβανί.
  4. Αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρετε.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από συνταγή της Σοφίας Σκούρα
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/orange-scented-ravani/