Μανιτάρια Σατέι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεσαία τετράγωνα κομμάτια
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μεσαία τετράγωνα κομμάτια
- ⅓ φλ. ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- Ξυλάκια σουβλακιών για το satay
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαρινάρετε για μια ώρα.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα σουβλάκια στο νερό για το ίδιο χρονικό διάστημα.
- Μετά από μία ώρα βγάλτε τα μανιτάρια και τις πιπεριές από τη μαρινάδα και περάστε τα στα σουβλάκια εναλλάσσοντας τα με τις πιπεριές.
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε την μαρινάδα και αφήστε να βράσει για περίπου 5 λεπτά να δέσει.
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια στο γκριλ και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά πάντα ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας.
- Μπορείτε να τα ψήσετε και στο Μπάρμπεκιου, γίνονται καταπληκτικά.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα στην άκρη!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mushroom-satay/
3.3.3070