Μανιτάρια Σατέι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεσαία τετράγωνα κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μεσαία τετράγωνα κομμάτια
  • ⅓ φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ξυλάκια σουβλακιών για το satay
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαρινάρετε για μια ώρα.
  3. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα σουβλάκια στο νερό για το ίδιο χρονικό διάστημα.
  4. Μετά από μία ώρα βγάλτε τα μανιτάρια και τις πιπεριές από τη μαρινάδα και περάστε τα στα σουβλάκια εναλλάσσοντας τα με τις πιπεριές.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάλτε την μαρινάδα και αφήστε να βράσει για περίπου 5 λεπτά να δέσει.
  6. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στο γκριλ και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά πάντα ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας.
  7. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο Μπάρμπεκιου, γίνονται καταπληκτικά.
  8. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα στην άκρη!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mushroom-satay/