Κοτόπουλο με Πορτοκάλι και Νούντλς Ρυζιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη σάλτσα
  • 3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¾ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 6 κ.σ. ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
Για το Πανάρισμα
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πράσινο και κόκκινο πιπέρι
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. κορν φλάουρ
  • ¼ φλ. νερό
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κ.γ. ξερό τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα
  • 3 κ.σ. κρασί από ρύζι
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 φλ. σησαμέλαιο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας και βάλτε το στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά του μίγματος για το πανάρισμα μέχρι να έχετε ένα κάπως πηχτό χυλό.
  3. Βάλτε το κοτόπουλο στο μπολ με το μίγμα παναρισματος και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με αυτό.
  4. Σε ένα τηγάνι βάλτε περίπου 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο στους 165° C και τηγανίστε το κοτόπουλο σε παρτίδες περίπου 2 έως 3 λεπτά ανά παρτίδα.
  5. Αφαιρέστε και βάλτε το στην άκρη.
  6. Πάρτε ένα γουόκ ή οποιαδήποτε άλλα τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε τις πιπεριές, σκόρδο και τζίντζερ και ασωτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
  7. Ρίξτε το κρασί από ρύζι και το πορτοκάλι.
  8. Σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  9. Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε πάνω από ρύζι ή noodles ή, όπως στην περίπτωσή μας, πάνω από noodles ρυζιού.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/orange-chicken-with-rice-noodles/