Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας και βάλτε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά του μίγματος για το πανάρισμα μέχρι να έχετε ένα κάπως πηχτό χυλό.
Βάλτε το κοτόπουλο στο μπολ με το μίγμα παναρισματος και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με αυτό.
Σε ένα τηγάνι βάλτε περίπου 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο στους 165° C και τηγανίστε το κοτόπουλο σε παρτίδες περίπου 2 έως 3 λεπτά ανά παρτίδα.
Αφαιρέστε και βάλτε το στην άκρη.
Πάρτε ένα γουόκ ή οποιαδήποτε άλλα τηγάνι και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε τις πιπεριές, σκόρδο και τζίντζερ και ασωτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
Ρίξτε το κρασί από ρύζι και το πορτοκάλι.
Σοτάρετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε πάνω από ρύζι ή noodles ή, όπως στην περίπτωσή μας, πάνω από noodles ρυζιού.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/orange-chicken-with-rice-noodles/