Χορτοφαγική μαγειρίτσα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ρύζι
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. αντίδια
  • 2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. πλευρώτους κομμένα σε φέτες
  • ½ lt. ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Για το Αυγολέμονο
  • 1,5 φλ. γάλα πλήρες
  • 2 αυγά
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2,5 φλ. ζωμό από τη μαγειρίτσα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε το μαρούλι και τα αντίδια και σοτάρετε τα μέχρι να χάσουν τα ⅔ του όγκου τους.
  6. Ανακατέψτε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το κρασί και το ζωμό.
  7. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε τον άνηθο, σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Για το Αυγολέμονο
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε όλο το γάλα εκτός από ¼ φλιτζάνι.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το ¼ φλ. γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε να διαλυθεί.
  3. Βάλτε το στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αφήστε το στην άκρη.
  5. Βάλτε μία κατσαρόλα σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και ρίξτε το γάλα.
  6. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το ζουμάκι της μαγειρίτσας.
  7. Τον υπόλοιπο ζωμό ρίξτε τον σιγά σιγά στο μίγμα αυγού/λεμονιού έτσι ώστε να έρθουν τα αυγά στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα.
  8. Όταν το γάλα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε.
  9. Όταν αρχίζει να πήζει, βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  10. Φέρτε πάλι στη φωτιά, μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά.
  11. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζωμό.
  12. Ρίξτε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα και βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τα μανιτάρια και τα πράσινα.
  13. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vegetarian-magiritsa/