Κουλουράκια Καννέλας (Νηστίσιμα)
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κουλούρια
Ingredients/ Συστατικά
  • 650 έως 700 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο
  • ¼ φλ. Τόνικ ή σόδα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • ¼ φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ.
  2. Αρχιστε με 650 γr. αλεύρι και αν χρειαστεί περισσότερο προσθέτετε καθώς προχωράτε.
  3. Στο μπλέντερ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το λάδι, το τόνικ ή τη σόδα, το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα για μερικά λεπτά.
  4. Ρίξτε το μίγμα της ζάχαρης στο μείγμα του αλευριού και αρχίστε τη μίξη πρώτα με ένα κουτάλι, και στη συνέχεια αρχίστε το ζύμωμα έως ότου η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια σας (εγώ έκανα τα πάντα στο μίξερ).
  5. Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης σαν κάστανο, και κάντε μια μικρή μπάλα, ισιώστε λίγο πάνω.
  6. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος σε απόσταση περίπου 1,5 cm μεταξύ τους.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε για 20 με 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  8. Βγάλτε και αφήστε να κρυώσουν για λίγο πριν τα φάτε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από αντίστοιχη της Βέφας Αλεξιάδου
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/cinnamon-cookies/