Σολομός με Μυρωδικά σε Κους Κους
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 κομμάτια του σολομού 400 γρ. το κάθε ένα
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 ρίζες σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 2 κ.γ. μίγμα Szechuan (υπάρχει έτοιμο )
  • 2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.γ. βότανα Προβηγγίας
  • 1 κ.γ. πράσινο και κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • Αντικολλητικό χαρτί
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού αρκετά μεγάλα για να τυλίξτε το κάθε φιλέτο σολομού ξεχωριστά.
  2. Βάλτε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί έτσι ώστε να σχηματίζει καλαθάκι.
  3. Το κάνουμε αυτό έτσι ώστε όπως ρίχνουμε το κρασί, αυτό να μην χυθεί.
  4. Μοιράστε όλα τα βότανα και τα καρυκεύματα στα δύο.
  5. Καλύψτε με αυτά τα δύο φιλέτα σολομού.
  6. Ρίξτε ½ φλιτζάνι το γλυκό κόκκινο κρασί σε κάθε φιλέτο.
  7. Τυλίξτε το κάθε φιλέτο σαν ένα μικρό πακέτο και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
  8. Τα συγκεκριμένα φιλέτα μου πήραν περίπου 25 λεπτά επειδή ήταν παχιά, αλλά μια γενική μέθοδος ψησίματος στο φούρνο είναι 6 λεπτά ανά 2,5 cm πάχους.
  9. Στο πιάτο βάζουμε το κους-κους, και από πάνω τα φιλέτα σολομού.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/herbed-salmon-over-couscous/