Σουφλέ με Τυρί Κρέμα και Μυρωδικά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
- ¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
- ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 φλυτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1 κ.γ. φρέσκο άνιθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Στο μίξερ χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα με τους κρόκους.
- Προσθέστε το αλεύρι, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο και τα μυρωδικά.
- Στο μεταξύ, σε άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ρίξτε τη μαρέγκα στο μίγμα του τυριού και διπλώστε.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε 5 φορμάκια του σουφλέ και μοιράστε το μίγμα σε αυτά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρετε άμεσα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/souffle-with-cream-cheese/
3.3.3070