Κέικ Βανίλιας με Κομμάτια Σοκολάτας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 70 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 240 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • 230 γρ. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. Κομματάκια σοκολάτας ή σπάστε μια μπάρα σοκολάτας σε τετράγωνα κομμάτια
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί με διαστάσεις 23 cm X 33 cm.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά με το μίξερ.
  4. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα, χτυπώντας ώστε να ενσωματωθούν.
  6. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε το βούτυρο και το γάλα σε βρασμό.
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια.
  8. Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
  9. Αργά ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Ξύνουμε το μπολ και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να γίνει λείο.
  10. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
  11. Ψήνουμε το κέικ για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
  12. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσει.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/fluffy-vanilla-cake-with-chocolate-bites/