Κέικ Βανίλιας με Κομμάτια Σοκολάτας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 400 γρ. Ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 70 γρ. καλαμποκέλαιο
- 240 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. Βούτυρο
- 230 γρ. γάλα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. Κομματάκια σοκολάτας ή σπάστε μια μπάρα σοκολάτας σε τετράγωνα κομμάτια
- Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί με διαστάσεις 23 cm X 33 cm.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά με το μίξερ.
- Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα, χτυπώντας ώστε να ενσωματωθούν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε το βούτυρο και το γάλα σε βρασμό.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Αργά ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Ξύνουμε το μπολ και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε το κέικ για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσει.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/fluffy-vanilla-cake-with-chocolate-bites/
3.5.3251