Κοτόπουλο με Σάλτσα Black Bean
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Κινέζικη
- Για τη Μαρινάδα
- 1 κ.σ. σάλτσα στειδιού
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 700 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
- 2 μικρά κολοκύθια, κομμένα ζουλιέν
- 1 καρότο, κομμένο ζουλιέν
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 φρέσκα σκόρδα, σε φέτες
- 1 κρεμμυδάκι, σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Φρέσκο τζίντζερ περίπου 2 εκατοστά, τριμμένο
- ⅓ φλ. ζωμό κοτόπουλου
- Για τη Σάλτσα Black Bean
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. σάλτσα black bean
- Σησαμέλαιο για το τηγανητό κοτόπουλο
- Ρύζι μπασμάτι ως συνοδευτικό πιάτο
- Μια ώρα πριν το μαγείρεμα σε ένα μπολ προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, το αυγό, τη σάλτσα στρειδιού και το αλεύρι.
- Ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε όλα και τοποθετήστε το καλυμμένο στο ψυγείο.
- Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε περίπου ⅓ φλ. Σησαμέλαιο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία τηγανίστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε δόσεις.
- Βάλτε τα στην άκρη.
- Καθαρίστε με ένα χαρτί κουζίνας το γουόκ και βάλτε το πάλι στην εστία.
- Προσθέστε περίπου 3 με 4 κ.σ. σησαμέλαιο και ρίξτε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και σωτάρετε μέχρι να να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέστε τα καρότα και τις πιπεριές και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα σκόρδα και το κρεμμυδάκι και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν κι αυτά.
- Εάν δεν έχετε τόσο μεγάλο γουόκ ή τηγάνι μπορείτε να τα κάνετε σε βήματα αφαιρώντας μετά από κάθε βήμα τα λαχανικά που είναι έτοιμα.
- Αν το κάνετε σε βήματα προσθέστε στο τέλος όλα τα λαχανικά στο γουόκ και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου.
- Βράστε για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να αρχίσει να εξατμίζεται ο ζωμός.
- Ρίξτε τα συστατικά της σως και ανακατέψτε απαλά για να καλύψετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Αφήστε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
- Αν είναι πολύ υδαρής διαλύστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. κρύο νερό και ρίξτε το στο γουόκ.
- Η σάλτσα θα πήξει.
- Σερβίρουμε πάνω από ρύζι μπασμάτι ή νουντλς ή ακόμα και ζυμαρικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-in-black-bean-sauce/
3.5.3251