Βασιλόπιτα 2020
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
- 250 γρ. Βούτυρο
- 2 φλ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 5 κ.σ. κονιάκ ή οποιοδήποτε γλυκό λικέρ
- 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2½ φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. γάλα
- ½ φλ. Τρούφα σοκολάτας
- ½ φλ. Χοντρο-αλεσμένο αμύγδαλο
- Ζάχαρη άχνη για την κορυφή
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το λικέρ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ προς τα κάτω και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και γάλα εναλλάξ ξεκινώντας με το αλεύρι και τελειώνοντας με αυτό.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την τρούφα και τα ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με 32 cm διάμετρο και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
- Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Συνταγή ελεύθερη προσαρμογή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vasilopita-2020/
3.5.3251