Βασιλόπιτα 2020
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 5 κ.σ. κονιάκ ή οποιοδήποτε γλυκό λικέρ
  • 3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2½ φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γάλα
  • ½ φλ. Τρούφα σοκολάτας
  • ½ φλ. Χοντρο-αλεσμένο αμύγδαλο
  • Ζάχαρη άχνη για την κορυφή
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το λικέρ.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ προς τα κάτω και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και γάλα εναλλάξ ξεκινώντας με το αλεύρι και τελειώνοντας με αυτό.
  7. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την τρούφα και τα ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα.
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με 32 cm διάμετρο και ρίχνουμε το μείγμα.
  9. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
  10. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή ελεύθερη προσαρμογή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/vasilopita-2020/