Κοτόπουλο Tex Mex
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα κατά μήκος σαν πεταλούδα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 10 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. ώριμο τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο τσένταρ
  • Tex Mex μπαχαρικό
Για το Μπαχαρικό Tex Mex
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. ήπια σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κοτόπουλο ζωμό, θρυμματισμένο
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. κύμινο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πρώτα κάνετε το Tex Mex μπαχαρικό συνδυάζοντας τα πάντα σε ένα μπολ.
  2. Πασπαλίζουμε τα στήθη κοτόπουλου με το μπαχαρικό και στις δύο πλευρές.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια/δυνατή φωτιά 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν.
  6. Ενώ σοτάρονται τους πασπαλίζουμε λίγο Tex Mex μπαχαρικό επίσης.
  7. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο πικάντικο θέλετε αυτό το πιάτο να είναι.
  8. Ενώ σοτάρετε τα πάντα, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  9. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε τα στήθη.
  10. Τα σκεπάζουμε με τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το τριμμένο τυρί.
  11. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για μισή ώρα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  12. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/smothered-chicken-tex-mex/