Γεμιστά Ραβιόλια με Σπανάκι, Φέτα και Γιαούρτι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Ραβιόλια
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη Γέμιση
  • 1 Γιαούρτι πλήρες ή light 2%
  • 200 γρ. άλειμμα φέτας
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 ντοματίνια κομμένα στα δύο
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Ραβιόλια
  1. Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη γύρω του.
  3. Αφαιρέστε, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάζετε τη γέμιση
Για τη Γέμιση
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια/ υψηλή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τη σκόνη του κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τυρί και το γιαούρτι.
  4. Αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τα ραβιόλια.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
  6. Πάρτε το πρώτο και καλύψτε τα άλλα 3.
  7. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, έτσι ώστε να φτιάξετε ένα φύλλο ζύμης.
  8. Έχω καλουπάκι πλαστικό για τα ραβιόλια.
  9. Με αυτό έκοψα τη ζύμη σε κυκλικούς δίσκους, πρόσθεσα τη γέμιση περίπου 1 κ.γ. και τα έκλεισα με το καλούπι επίσης.
  10. Το κάνουμε αυτό για όλη τη ζύμη και τοποθετούμε τα ραβιόλια σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα.
  11. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 4 λεπτά.
  12. Παρακαλώ να τα ελέγχετε τακτικά καθώς τα φρέσκα ζυμαρικά είναι έτοιμα σε λιγότερο χρόνο από τα τυποποιημένα ξερά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/stuffed-ravioli-with-spinach-feta-and-greek-yogurt/