Εντσιλάδες Κοτόπουλου με Λευκή Σάλτσα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεξικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Γέμιση
  • 3 φλ. ψιλοκομμένο κοτόπουλο (χρησιμοποίησα κοτόπουλο σούβλας, αλλά μπορείτε να βράσετε ένα και να το ψιλοκόψετε)
  • 140 γρ. καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • ½ φλ. ζωμό κότας
  • Αλάτι
  • 1 κ.γ. Taco καρύκευμα
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • ¼ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλες tortillas
Για τη Σάλτσα
  • 3,5 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. Taco καρύκευμα
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 50 γρ. cheddar, τριμμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°
Για την Γέμιση
  1. Εάν χρησιμοποιήσετε ωμό κοτόπουλο, θα πρέπει να το βράσετε και να κρατήσετε το ζωμό. Στην περίπτωσή μου εγώ απλά τεμάχισα το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βάλτε το σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  3. Ρίξτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το κρασί και σοτάρετε μέχρι να εξατμίστει.
  5. Προσθέστε το κοτόπουλο, την πάπρικα το taco καρύκευμα, το αλάτι και το 1 ½ φλιτζάνι του ζωμού και ανακατέψτε έως ότου εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού.
  6. Σβήστε την εστία και βάλτε το στην άκρη.
Για τη Σάλτσα
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη μαργαρίνη και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
  2. Όταν το roux είναι έτοιμο ρίξτε το ζωμό και το καρύκευμα και δυναμώστε τη φωτιά.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Εάν βλέπετε ότι είναι ακόμα υδαρρής, απλά βάλτε σε ένα ποτήρι 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας νερό και ρίξτε το στο ζωμό.
  5. Θα δέσει πολύ γρήγορα.
Συναρμολόγηση
  1. Βουτυρώστε ένα pyrex.
  2. Πάρτε μία τορτίγια και βάλτε δύο κουταλιές σούπας από τη γέμιση και δυο κουταλιές της σούπας από cheddar και τυλίξτε τη.
  3. Βάλτε σε βουτυρωμένο ταψί και κάντε το ίδιο με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  4. Ρίξτε τη σάλτσα και το cheddar από πάνω και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/white-chicken-enchiladas/