Σορμπέ Ροδάκινου
 
 
Είναι εύκολο, νόστιμο και πιο υγιεινό από το κλασσικό παγωτό μια που γίνεται με φρούτα!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φλ. νερό
  • ½ φλ. ζάχαρη (η αρχική συνταγή έλεγε ⅔ φλ. αλλά εγώ το μείωσα για λόγους υγείας και θερμίδων)
  • ⅓ φλ. χυμό λάιμ ή λεμονιού (χρησιμοποίησα χυμό λεμονιού)
  • 500 γρ. φρέσκα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτουρας (προαιρετικό)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατέψτε μόνο στην αρχή για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφήστε να σιγοβράσει για πέντε λεπτά.
  4. Βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
  5. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα ροδάκινα, το σιρόπι και το χυμό λεμονιού ή λάιμ.
  6. Λιώστε μέχρι να γίνουν πουρές.
  7. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
  8. Βάλτε στο ψυγείο για μία έως δύο ώρες και μετά βάλτε το μίγμα στην παγωτομήχανή σας, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  9. Μόλις η μηχανή παγώσει το σορμπέ, βάλτε το σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  10. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το κρύο μίγμα σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο και και κάθε 2 ώρες βγάζετέ το από την κατάψυξη και ξύνετέ το με ένα πιρούνι.
  11. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία για τρεις με τέσσερις φορές και μετά αφήστε να παγώσει μέχρι να το καταναλώσετε.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/peach-sorbet/