Mushroom Satay

Home / Appetizer / Mushroom Satay

Mushrooms Satay

What can I tell you about my New Year’s Eve! It was the most unusual Eve I have ever spent. I sent my son to my parents’ house so as to spend the night and I was at home sick with my husband even sicker, lol. Anyway, the festivities are over and it seems that we are both recovering from this ugly virus that occupied our bodies. So, this is the perfect occasion to give you a recipe for an appetizer. These vegetarian skewers are awesome and they are perfect for a friendly gathering, a party or a light finger food. I found the recipe in Mushrooms Canada and after making a few changes, I came up with these savory treats. Try them out and you won’t regret it. I presented them on the night of Christmas Eve and I barely had had the time to take a picture before they became extinct!

 

Mushroom Satays

Ingredients

500 gr. / 1 lb medium button mushrooms

1 red bell pepper, cut in medium squared pieces

1 yellow bell pepper, cut in medium squared pieces

1/3 cup balsamic vinegar

3 tbsp honey

3 tbsp less sodium soy sauce

1 garlic clove, minced

Skewers for the satay

  Mushrooms Satay

Instructions

In a large bowl mix the vinegar, honey, soy sauce and garlic clove.

Add the mushrooms and peppers and marinade for an hour.

In the meantime place the skewers to water for the same amount of time.

After one hour remove the mushrooms and peppers from marinade and thread them alternating with the peppers.

In a sauce pan put the marinade and boil for about 5 minutes to thicken.

Place the skewers under the broiler and broil for about 4 minutes per side depending on your oven.

You can grill them on the BBQ if you can, I am sure they will become even tastier.

Serve the skewers with the sauce aside!

Mushrooms Satay

 

Mushroom Satays
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Appetizer
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 gr. / 1 lb Medium button mushrooms
  • 1 red bell pepper, cut in medium squared pieces
  • 1 yellow bell pepper, cut in medium squared pieces
  • ⅓ cup balsamic vinegar
  • 3 tbsp honey
  • 3 tbsp less sodium soy sauce
  • 1 garlic clove, minced
  • Skewers for the satay
Instructions/ Εκτέλεση
  1. In a large bowl mix the vinegar, honey, soy sauce and garlic clove.
  2. Add the mushrooms and peppers and marinade for an hour.
  3. In the meantime, place the skewers to water for the same amount of time.
  4. After one hour remove the mushrooms and peppers from marinade and thread them alternating with the peppers.
  5. In a sauce pan put the marinade and boil for about 5 minutes to thicken.
  6. Place the skewers under the broiler and broil for about 4 minutes per side depending on your oven.
  7. You can grill them on the BBQ if you can, I am sure they will become even tastier.
  8. Serve the skewers with the sauce aside!

Μανιτάρια Σατέι
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεσαία τετράγωνα κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μεσαία τετράγωνα κομμάτια
  • ⅓ φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ξυλάκια σουβλακιών για το satay
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ξύδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και μαρινάρετε για μια ώρα.
  3. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα σουβλάκια στο νερό για το ίδιο χρονικό διάστημα.
  4. Μετά από μία ώρα βγάλτε τα μανιτάρια και τις πιπεριές από τη μαρινάδα και περάστε τα στα σουβλάκια εναλλάσσοντας τα με τις πιπεριές.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάλτε την μαρινάδα και αφήστε να βράσει για περίπου 5 λεπτά να δέσει.
  6. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στο γκριλ και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά πάντα ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας.
  7. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο Μπάρμπεκιου, γίνονται καταπληκτικά.
  8. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα στην άκρη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Rate this recipe:  


CAPTCHA Image
Reload Image