Oreo Cookies Cheesecake

Home / Sweets / Oreo Cookies Cheesecake

  22.JPG

I am in the middle of changing my blog as I was telling you three months ago. I was supposed to do it earlier but, because of my mom’s surgery, my plans had to be postponed for a while. Now, I and my husband are working very intensely to try and create a new home for my recipes. This is the reason why my posts are so scarce. It is for a good cause, lol.

20.JPG

But the other day, I was having a few friends of my son’s at home and I made this really easy and ‘cool’ sweet for them and everyone really enjoyed it, so I thought I should share it with you and tell you all about it. It is really very easy just like any cheesecake and delicious, a beautiful compliment to a very fulfilling meal. I’ve read many recipes from the net and I ended up with this version.

Oreo Cookies Cheesecake

Ingredients

For the base

200 gr. Digestives

2 tbsp Melted margarine

23.JPG

For the cream

400 gr. Cream cheese

70 gr. Caster sugar

200 gr. Heavy cream (35% fat)

8 oreo cookies, divided

Small oreo cookies for garnishing

  24.JPG

Instructions

For the base

In the multi we crumble the digestives. In a bowl we mix them with the melted butter and press them onto a spring form pan with diameter 20 cm. We bake in preheated oven at 175° C for 7 minutes. Take out of the oven and let it cool.

21.JPG

For the cream

In the multi we crumble the 8 oreo cookies. In the mixer we mix the cream cheese with the caster sugar just until they are incorporated. In another bowl we whip the heavy cream and gently we mix it with the cream cheese. We add half of the crumbled oreo cookies and again gently we incorporate them to the cream cheese/whipped cream mixture. We lay this cream over the digestives and put it in the fridge for at least two hours. We take it out scatter the rest of the crumbled oreo cookies on top and garnish with the small ones and serve.

 

Oreo Cookies Cheesecake
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Dessert
Cuisine/ Κουζίνα: American
Ingredients/ Συστατικά
For the base
  • 200 gr./7 oz. Digestives
  • 2 tbsp melted margarine
For the cream
  • 400 gr./14 oz. cream cheese
  • 70 gr./ 2.5 oz. caster sugar
  • 200 gr./ 7 oz. heavy cream (35% fat)
  • 8 oreo cookies, divided
  • Small oreo cookies for garnishing
Instructions/ Εκτέλεση
For the base
  1. In the multi we crumble the digestives.
  2. In a bowl we mix them with the melted butter and press them onto a spring form pan with diameter 20 cm.
  3. We bake in preheated oven at 175° C/ 345° F for 7 minutes.
  4. Take out of the oven and let it cool.
For the cream
  1. In the multi we crumble the 8 oreo cookies.
  2. In the mixer we mix the cream cheese with the caster sugar just until they are incorporated.
  3. In another bowl we whip the heavy cream and gently we mix it with the cream cheese.
  4. We add half of the crumbled oreo cookies and again gently we incorporate them to the cream cheese/whipped cream mixture.
  5. We lay this cream over the digestives and put it in the fridge for at least two hours.
  6. We take it out scatter the rest of the crumbled oreo cookies on top and garnish with the small ones and serve.

Τσιζκέικ με Μπισκότα OREO
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ηνωμένες Πολιτείες
Ingredients/ Συστατικά
Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα digestives
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 8 μπισκότα oreo
  • Μικρά oreo μπισκότα για το γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη βάση
  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα digestive στο multi.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε τα σε στρώση σε μια φόρμα με μετακινούμενα πλαινά με διάμετρο 20 cm.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 7 λεπτά.
  4. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Για την κρέμα
  1. Στο multi θρυμματίστε τα 8 oreo σε δύο δόσεις των 4 και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Στο μίξερ ανακατέψτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και απαλά ενσωματώστε το τυρί κρέμα.
  4. Προσθέστε τα 4 θρυμματισμένα oreo και ανακατέψτε και πάλι απαλά για να τα ενσωματώσετε στο μίγμα τυριού/χτυπημένης κρέμας.
  5. Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη βάση που φτιάξατε, στρώστε τη να είναι ομοιόμορφη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  6. Λίγο πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα 4 τριμμένα μπισκότα και γαρνίρουμε με μικρά oreo.