As you can understand all this period has been quite hectic for me. Is it my imagination or sometimes the whole universe conspires so as to just drain you completely of your stamina by throwing so many things to be done in your way that simply consume all your time? Well, this happens to me lately. It seems that 24 hours are not enough for what I have to do. I am sleeping like 6 to 7 hours per day and I do not manage to get everything done. That is the reason why I make this quick meal series of dishes. I am running out of time all the time. I hope it’s just a phase I am going through and it will pass soon, otherwise I will probably have to get used to hospital food.
Anyway, this is again an inspiration of the moment and let me tell you it was super delicious, if I may use this term. It is ready in no time, literally, and everybody enjoyed it, even my son (you know that picky little guy, I was telling you about in my previous post). Especially, if you boil the vegetables for 5 minutes, before you sauté them, then it is done in about 30 minutes from start to finish.

 

Angel-hair Pasta with Shrimps and Macedonian Fruit Compote.

Ingredients

200 gr. / 7 oz. angel hair

400 gr. / 14 oz. shrimps

300 gr. / 10.5 oz. fruit salad compote (it included pear, peach and cherry in syrup)

1 green pepper, julienned

4 broccoli florets

1 carrot, julienned

1 tsp salt

1/4 tsp of ginger

1/4 tsp of onion powder

1/4 tsp of garlic powder

2 tbsp peanut oil

Instructions

I was in a hurry, so I baptized broccoli, chopped pepper and chopped carrot in boiling water for 3 minutes.
In this way the vegetables became soft, so as to cook easier in the skillet.
Take a skillet and pour the peanut oil in medium-high heat.
Throw the vegetables and stir fry for 4 minutes.
Add the salt, ginger, onion powder and garlic powder while sautéing them.
Pour the compote and lower the heat to medium-low.
Let cook for 10 minutes.
Five minutes before the end, add the shrimps.
In the meantime, put water in a pot in high heat.
When the water starts boiling, throw the angel hair pasta. Let it cook for two minutes and drain them.
Now at this point you can do one of the following: either throw the angel hair in the skillet and toss with the sauce, or pour the sauce over the angel-hair pasta in each dish.

Quick Meals Part 4: Angel-hair Pasta with Shrimps and Macedonian Fruit Compote
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Main Course
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 gr. / 7 oz. angel hair
  • 400 gr. / 14 oz. shrimps
  • 300 gr. / 10.5 oz. fruit salad compote (it included pear, peach and cherry in syrup)
  • 1 green pepper, julienned
  • 4 broccoli florets
  • 1 carrot, julienned
  • 1 tsp salt
  • ¼ tsp of ginger
  • ¼ tsp of onion powder
  • ¼ tsp of garlic powder
  • 2 tbsp peanut oil
Instructions/ Εκτέλεση
  1. I was in a hurry, so I baptized broccoli, chopped pepper and chopped carrot in boiling water for 3 minutes.
  2. In this way the vegetables became soft, so as to cook easier in the skillet.
  3. Take a skillet and pour the peanut oil in medium-high heat. Throw the vegetables and stir fry for 4 minutes.
  4. Add the salt, ginger, onion powder and garlic powder while sautéing them.
  5. Pour the compote and lower the heat to medium-low.
  6. Let cook for 10 minutes.
  7. Five minutes before the end, add the shrimps.
  8. In the meantime, put water in a pot in high heat.
  9. When the water starts boiling, throw the angel hair pasta.
  10. Let it cook for two minutes and drain them.
  11. Now at this point you can do one of the following: either throw the angel hair in the skillet and toss with the sauce, or pour the sauce over the angel-hair pasta in each dish.

Σπαγγετίνη με Γαρίδες σε Σάλτσα από Φρουτοσαλάτα
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. σπαγγετίνη
  • 400 γρ. γαρίδες
  • 300 γρ. φρουτοσαλάτα κονσέρβας στο σιρόπι της
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμέννη ζουλιέν (σε στίκς)
  • 4 κομμάτια από μπρόκολο
  • 1 καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. λάδι φυστικιού ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αν βιάζεστε όπως εγώ, βάλτε τα μπρόκολα, τις πιπεριές και τα καρότα σε νερό που βράζει για 3 λεπτά.
  2. Έτσι τα λαχανικά γίνονται μαλακά ώστε να μαγειρευτούν πιο εύκολα στο τηγάνι.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και βάλτε το σε μέτρια φωτιά.
  4. Ρίξτε τα λαχανικά και σωτάρετε για 4 λεπτά.
  5. Προσθέστε το αλάτι, το τζίντζερ, τη σκόνη κρεμμυδιού και τη σκόνη σκόρδου και συνεχίστε το σωτάρισμα.
  6. Ρίξτε τη φρουτοσαλάτα ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή. Αφήστε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  7. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίξτε τις γαρίδες.
  8. Εν τω μεταξύ βράστε τη σπαγγετίνη σύμφωνα με τα γούστα σας.
  9. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα: ή να ρίξετε τη σπαγγετίνη στο τηγάνι με τη σάλτσα και να ανακατέψετε, ή να σερβίρετε τη σπαγγετίνη στα πιάτα και να ρίξετε τη σάλτσα από πάνω.
  10. Καλή όρεξη!