Tiramisu

Home / Italian / Tiramisu

Tiramisu

I was talking to my Italian teacher the other day because she had her name day and it came to me the idea of making tiramisu. I really love italian cuisine. When I was younger and had Italian courses with Laura (my Italian teacher I mentioned earlier), I used to ask her about authentic recipes. She was the first who told me that real tiramisu is made with mascarpone and not with heavy cream. Nevertheless, since I didn’t have mascarpone in my fridge, I have decided to substitute it with cream cheese. I found this recipe on Betty Crocker’s site it seemed easy and fast and I decided to make it. It was very light and very refreshing. If you want a dessert quick and easy, this won’t fail you.

Tiramisu

Tiramisu
Ingredients
1 package cream cheese, softened
1/2 cup powdered sugar
2 tbsp light rum
12 ladyfingers
1/2 cup cold espresso
4 tsp cocoa

 

Instructions
Beat cream cheese and powdered sugar in a large bowl with electric mixer on medium speed until smooth. Beat in rum on low speed. Set aside.
Beat whipping cream in small bowl on high speed until stiff. Fold into cream cheese mixture.
Split ladyfingers horizontically in half. Soak each one for a second on the espresso coffee and arrange the first 12 halfs, cut sides up, on bottom of an ungreased square pan. Spread half of the cream cheese mixture over them. Sift 2 tsp of cocoa over the spread.
Arrange remaining ladyfingers, cut sides up, on cream cheese mixture. Spread with the remaining cream cheese mixture. Sift the remaining cocoa over top. Cover and refrigerate about 4 hours or until filling is firm.

5.0 from 1 reviews
Tiramisu
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Dessert
Cuisine/ Κουζίνα: Italian
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 package cream cheese, softened
  • ½ cup powdered sugar
  • 2 tbsp light rum
  • 12 ladyfingers
  • ½ cup cold espresso
  • 4 tsp cocoa
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Beat cream cheese and powdered sugar in a large bowl with electric mixer on medium speed until smooth.
  2. Beat in rum on low speed. Set aside.
  3. Beat whipping cream in small bowl on high speed until stiff.
  4. Fold into cream cheese mixture.
  5. Split ladyfingers horizontically in half.
  6. Soak each one for a second on the espresso coffee and arrange the first 12 halfs, cut sides up, on bottom of an ungreased square pan.
  7. Spread half of the cream cheese mixture over them.
  8. Sift 2 tsp of cocoa over the spread.
  9. Arrange remaining ladyfingers, cut sides up, on cream cheese mixture.
  10. Spread with the remaining cream cheese mixture.
  11. Sift the remaining cocoa over top.
  12. Cover and refrigerate about 4 hours or until filling is firm.
Notes/ Σημειώσεις
Recipe adapted from Betty Crocker

 

 

5.0 from 1 reviews
Τιραμισού
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαφρύ ρούμι
  • 12 σαβαγιάρ
  • ½ φλ. κρύο εσπρέσο
  • 4 κ.γ. κακάο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ριξτε μέσα το ρούμι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ.
  4. Ρίξτε τη στο μίγμα τυριού και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθεί.
  5. Κόψτε στη μέση κατά μήκος τα σαβαγιάρ.
  6. Βρέξτε τα με τον καφέ εσπρέσο και τακτοποιήστε τα πρώτα 12 μισά, με τις κομμένες πλευρές επάνω, στο κάτω μέρος ενός τετράγωνου ταψιού.
  7. Απλώστε το μισό μίγμα από το τυρί κρέμα από πάνω τους.
  8. Κοσκινίστε 2 κ.γ. κακάο από πάνω.
  9. Τακτοποιήστε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ από πάνω και απλώστε το υπόλοιπο μίγμα τυριού.
  10. Κοσκινίστε το υπόλοιπο κακάο στην κορυφή.
  11. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Betty Crocker

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Rate this recipe:  


CAPTCHA Image
Reload Image