Τιραμισού με Διπλή Σοκολάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 κ.γ. κακάο ζαχαροπλαστικής (άγλυκο)
  • 1½ φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 24 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • Άγλυκο κακάο για το πασπάλισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε το κακάο με το νερό μέχρι να διαλυθεί.
  2. Βάλτε στην άκρη.
  3. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε τη σοκολάτα και ¼ φλ. κρέμας γάλακτος.
  4. Ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό μέχρι ν' αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
  5. Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος.
  6. Βάλτε το στην άκρη και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Όταν κρυώσει βάλτε το στο μίξερ και προσθέστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
  8. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και ρίξτε στη συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  9. Χτυπήστε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  10. Πάρτε μια στρογγυλή φόρμα με ελατήριο που ανοίγει, με 23 εκ. διάμετρο και στρώστε μία σειρά σαβαγιάρ.
  11. Με ένα κουτάλι ρίξτε λίγο λίγο από το μίγμα του κακαόνερου, όχι πολύ γιατί θα μουλιάσουν.
  12. Ρίξτε από πάνω τη μισή ποσότητα του σοκολατένιου μίγματος.
  13. Ισιώστε και βάλτε άλλη μία σειρά σαβαγιάρ.
  14. Ξανά με το κουτάλι βρέξτε τα με το μείγμα κακαόνερου.
  15. Από πάνω ρίξτε και το υπόλοιπο σοκολατένιο μίγμα.
  16. Ισιώστε και πασπαλίστε με άγλυκο κακάο.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή απο της Martha Stewart.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/double-chocolate-tiramisu/