Τιραμισού με Διπλή Σοκολάτα
Author/ Συγγραφέας: Katerina
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
- 2 κ.γ. κακάο ζαχαροπλαστικής (άγλυκο)
- 1½ φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 φλ. ζεστό νερό
- Άγλυκο κακάο για το πασπάλισμα
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το κακάο με το νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Βάλτε στην άκρη.
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε τη σοκολάτα και ¼ φλ. κρέμας γάλακτος.
- Ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό μέχρι ν' αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
- Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος.
- Βάλτε το στην άκρη και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν κρυώσει βάλτε το στο μίξερ και προσθέστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και ρίξτε στη συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
- Χτυπήστε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
- Πάρτε μια στρογγυλή φόρμα με ελατήριο που ανοίγει, με 23 εκ. διάμετρο και στρώστε μία σειρά σαβαγιάρ.
- Με ένα κουτάλι ρίξτε λίγο λίγο από το μίγμα του κακαόνερου, όχι πολύ γιατί θα μουλιάσουν.
- Ρίξτε από πάνω τη μισή ποσότητα του σοκολατένιου μίγματος.
- Ισιώστε και βάλτε άλλη μία σειρά σαβαγιάρ.
- Ξανά με το κουτάλι βρέξτε τα με το μείγμα κακαόνερου.
- Από πάνω ρίξτε και το υπόλοιπο σοκολατένιο μίγμα.
- Ισιώστε και πασπαλίστε με άγλυκο κακάο.
Συνταγή απο της Martha Stewart.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/double-chocolate-tiramisu/
2.2.6