Φασολάκια Λαδερά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. κονκασέ
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- μια χούφτα κομμένο μαιντανό
- Πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 3 κ.σ. του ελαιολάδου και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και σωτάρουμε για δύο λεπτά.
- Ρίχνουμε το κονκασέ, το νερό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, την ζάχαρη και το πιπέρι.
- Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και το μαγειρεύουμε για μία με μιάμιση ώρα.
- Αν δείτε ότι χρειάζονται περισσότερα υγρά, απλά να προσθέστε νερό περίπου ¼ φλιτζάνι τη φορά.
- Όταν μαλακώσουν αρκετά, ρίξτε το μαϊντανό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και αφήστε τα να βράζουν για άλλα 10 με 15 λεπτά.
- Αν κρατάνε ακόμα, αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε τα ξανά.
- Πάνε τέλεια με τυρί φέτα και ζεστό, κατευθείαν από το φούρνο, ψωμί!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/flat-beans-with-tomato-and-olive-oil-fasolakia-ladera/
3.1.09