Φασολάκια Λαδερά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μια χούφτα κομμένο μαιντανό
  • Πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 3 κ.σ. του ελαιολάδου και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια και σωτάρουμε για δύο λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κονκασέ, το νερό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, την ζάχαρη και το πιπέρι.
  4. Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και το μαγειρεύουμε για μία με μιάμιση ώρα.
  5. Αν δείτε ότι χρειάζονται περισσότερα υγρά, απλά να προσθέστε νερό περίπου ¼ φλιτζάνι τη φορά.
  6. Όταν μαλακώσουν αρκετά, ρίξτε το μαϊντανό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και αφήστε τα να βράζουν για άλλα 10 με 15 λεπτά.
  7. Αν κρατάνε ακόμα, αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε τα ξανά.
  8. Πάνε τέλεια με τυρί φέτα και ζεστό, κατευθείαν από το φούρνο, ψωμί!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/flat-beans-with-tomato-and-olive-oil-fasolakia-ladera/