Κοτόπουλο Λεμονάτο
Author/ Συγγραφέας:
Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου:
Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα:
Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
700 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κονσέρβα μανιτάρια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα περίπου 350 gr.), ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 ¼ φλ. νερό
Ένα μικρό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ φλ. ξερό βασιλικό
¼ φλ. ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
⅛ φλ. χυμό λεμονιού (ή το χυμό από μισό λεμόνι)
Instructions/ Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (μπορείτε να αφήσετε τα φιλέτα, όπως είναι, δεν έχει σημασία).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί μέχρι να μένει η μισή ποσότητα.
Προσθέτουμε το νερό και όλα τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού, συν το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για ½ ώρα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα.
Η σάλτσα θα είναι αραιή, έτσι προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και αφήνουμε να πήξει.
Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, κριθαράκι ή όπως εγώ με basmati.
Λατρεύω τη γεύση και το άρωμα του basmati.
Recipe by
Culinary Flavors
at https://www.culinaryflavors.gr/kotopoulo-lemonato-lemony-chicken/
3.3.3070