Κοτόπουλο Λεμονάτο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα περίπου 350 gr.), ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ¼ φλ. νερό
  • Ένα μικρό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ξερό βασιλικό
  • ¼ φλ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
  • ⅛ φλ. χυμό λεμονιού (ή το χυμό από μισό λεμόνι)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (μπορείτε να αφήσετε τα φιλέτα, όπως είναι, δεν έχει σημασία).
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί μέχρι να μένει η μισή ποσότητα.
  6. Προσθέτουμε το νερό και όλα τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού, συν το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για ½ ώρα.
  7. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα.
  8. Η σάλτσα θα είναι αραιή, έτσι προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και αφήνουμε να πήξει.
  9. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, κριθαράκι ή όπως εγώ με basmati.
  10. Λατρεύω τη γεύση και το άρωμα του basmati.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/kotopoulo-lemonato-lemony-chicken/