Αρακάς
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 450 γρ. κατεψυγμένο αρακά
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Ένα ματσάκι άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέστε τον αρακά και συνεχίστε να σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό.
  4. Προσθέστε το νερό,την κανέλα,το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέσο και αφήστε να βράσουν για 3 τέταρτα της ώρας.
  5. Προσθέστε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
  6. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλη μισή ώρα περίπου.
  7. Προσθέστε το ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και τέλος προσθέστε το αλάτι.
  8. Ο λόγος που δεν προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το αλάτι από την αρχή του μαγειρέματος, είναι διότι, αν τα προσθέσουμε τότε ο αρακάς θα γίνει σκληρός και δεν θα μαλακώσει.
  9. Επίσης προτιμώ το ελαιόλαδο να το βάζω λίγο πριν το τέλος, διότι με αυτόν τον τρόπο το πιάτο γίνεται ελαφρύτερο και το άρωμα του λαδιού είναι πιο ζωντανό στο πιάτο.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/arakas-laderos-peas-in-tomato-sauce/