Μπιφτέκια
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 130 γρ. ψωμί (κατά προτίμηση λίγο μπαγιάτικο)
- 1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- Ένα μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μια χούφτα τυρί, χρησιμοποίησα έμενταλ, αλλά οποιοδήποτε κίτρινο τυρί κάνει
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και να το μουσκεύουμε να μαλακώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά.
- Πιέζουμε το ψωμί να αποβάλλει όλο το νερό, έτσι ώστε να γίνει κάτι σαν πολτός.
- Το βάζουμε και αυτό στο μπολ του με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
- Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και λαδώνουμε ελαφρά.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί.
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο στους 200˚C μέχρι να γίνουν.
- Λογικά χρειάζονται περίπου 30 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά.
- Δέκα λεπτά πριν το τέλος, μπορούμε να βάλουμε από πάνω μία φέτα ντομάτα και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
- Μπορούμε να τα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι σαν μπέργκερ.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/biftekia-greek-burgers/
3.3.3070