Μπιφτέκια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 130 γρ. ψωμί (κατά προτίμηση λίγο μπαγιάτικο)
  • 1 κ.γ. δυόσμο, ξερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ένα μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μια χούφτα τυρί, χρησιμοποίησα έμενταλ, αλλά οποιοδήποτε κίτρινο τυρί κάνει
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί και να το μουσκεύουμε να μαλακώσει.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά.
  3. Πιέζουμε το ψωμί να αποβάλλει όλο το νερό, έτσι ώστε να γίνει κάτι σαν πολτός.
  4. Το βάζουμε και αυτό στο μπολ του με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
  5. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και λαδώνουμε ελαφρά.
  6. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ταψί.
  7. Ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο στους 200˚C μέχρι να γίνουν.
  8. Λογικά χρειάζονται περίπου 30 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά.
  9. Δέκα λεπτά πριν το τέλος, μπορούμε να βάλουμε από πάνω μία φέτα ντομάτα και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.
  10. Μπορούμε να τα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκι σαν μπέργκερ.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/biftekia-greek-burgers/