Μεσογειακό Κοτόπουλο Stir-fry
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Μια πρέζα ρίγανη τριμμένη
  • Μια πρέζα βασιλικό τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μια πρέζα θυμάρι
  • Μια πρέζα δεντρολίβανο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο μπολ.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε έτσι ώστε η μαρινάδα να το καλύψει όλο.
  3. Αφήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Πάρτε ένα γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα σε μέτρια/δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί πλήρως και να πάρει ένα ροδοψημένο χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-chicken-stir-fry/