Εντσιλάδες με Κοτόπουλο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεξικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
Για το Κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 μικρές πράσινες πιπεριές ή 1 μεγάλο, κομμένες σε φέτες
  • ¼ φλ. γλυκό λευκό κρασί, χρησιμοποίησα Μοσχάτο Πατρών, οποιοδήποτε γλυκό κρασί είναι μια χαρά
  • ¼ φλ. νερό
  • 230 γρ. σάλτσα Taco ήπια
  • 230 γρ. ντομάτα πουρέ
  • 1 κ.γ. ήπιο μίγμα fajitas
Για τη Σάλτσα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. σάλτσα Fajita
  • 200 γρ. κονκασέ
Για τη Συναρμολόγηση
  • 20 ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί τσένταρ
  • 8 τορτίγιες
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Κοτόπουλο
  1. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου.
  2. Προσθέστε νερό για να τα καλύψει και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  3. Βράστε έως ότου γίνουν.
  4. Στραγγίστε και κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια σαν ίνες.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  6. Ρίξτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  7. Προσθέστε το κρασί και το νερό και σοτάρετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  8. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  9. Προσθέστε τη σάλτσα Taco, τη ντομάτα και το κουταλάκι του γλυκού του μίγματος Fajita.
  10. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  11. Βγάλτε τα από τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη.
Για τη Σάλτσα
  1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι βάλτε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  3. Αφήστε να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε τη Fajita σάλτσα και τον πολτό ντομάτας.
  4. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει λίγο.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Για τις Τορτίγιες
  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Βάλτε τις τορτίγιες μία-μία στο τηγάνι.
  3. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, γυρίστε στην άλλη πλευρά.
  4. Και πάλι, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και βγάλτε τη από τη φωτιά.
Συναρμολόγηση
  1. Πάρτε ένα μεγάλο πυρέξ.
  2. Βουτυρώστε το γενναιόδωρα.
  3. Σε ένα πιάτο πάρτε μια τορτίγια.
  4. Προσθέστε 2 κουταλιές από το μίγμα του κοτόπουλου.
  5. Από πάνω βάλτε λίγο τυρί και μερικές ελιές Καλαμών.
  6. Τυλίξτε την τορτίγια και τοποθετήστε τη στο πυρέξ.
  7. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες.
  8. Στην κορυφή, ρίξτε τη σάλτσα και το υπόλοιπο τυρί.
  9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι το τυρί από πάνω να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-enchiladas/