Τάρτα με Γιαούρτι και Φράουλα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας περασμένα στο μπλέντερ
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2Χ200ml γιαούρτι με γεύση φράουλας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 4 μπισκότα σοκολάτας χοντροκομμένα
- ½ κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή μία βανιλίνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ προσθέτοντας τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 20 cm και αποσπώμενα πλαινά.
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο.
- Απλώνουμε αυτό το μίγμα στον πάτο του ταψιού και το στρώνουμε όπως στο cheesecake.
- Απλώνουμε το γιαούρτι με γεύση φράουλας.
- Ρίχνουμε διάσμαρτα τα χοντροκομμένα μπισκότα.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμένες φράουλες.
- Από πάνω απλώνουμε τη σαντιγύ.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
- Λίγο πριν το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/yogurt-tart/
3.3.3070