Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Τυρί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης στο βαζάκι
  • 6 μπαστουνάκια κίτρινο τυρί, εγώ χρησιμοποίησα έμενταλ
  • 2 κ.σ. πολτό τομάτας διπλής συμπύκνωσης διαλυμένα σε ¾ φλ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Από μία πρέζα από κανέλλα και μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βουτυρώστε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τη ντομάτα με το αλάτι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
  4. Στο πυρέξ τοποθετήστε τις πιπεριές, βάζοντας από ένα μπαστούνι τυριού μέσα σε κάθε μία.
  5. Ρίξτε το χυμό ντομάτας από πάνω και ρίξτε και 5 μικρά κομμάτια μαργαρίνης ή βουτύρου από πάνω από όλα.
  6. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
  7. Εάν δεν έχετε ήδη ψημένες πιπεριές, μπορείτε να τις ψήσετε πρώτα, να τις ξεφλουδίσετε και μετά να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-florina-peppers/