Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Τυρί
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 6 πιπεριές Φλωρίνης στο βαζάκι
- 6 μπαστουνάκια κίτρινο τυρί, εγώ χρησιμοποίησα έμενταλ
- 2 κ.σ. πολτό τομάτας διπλής συμπύκνωσης διαλυμένα σε ¾ φλ. νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- Από μία πρέζα από κανέλλα και μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Βουτυρώστε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τη ντομάτα με το αλάτι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
- Στο πυρέξ τοποθετήστε τις πιπεριές, βάζοντας από ένα μπαστούνι τυριού μέσα σε κάθε μία.
- Ρίξτε το χυμό ντομάτας από πάνω και ρίξτε και 5 μικρά κομμάτια μαργαρίνης ή βουτύρου από πάνω από όλα.
- Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
- Εάν δεν έχετε ήδη ψημένες πιπεριές, μπορείτε να τις ψήσετε πρώτα, να τις ξεφλουδίσετε και μετά να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-florina-peppers/
3.1.09