Πέννες Σαλάτα α λα Ελληνικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 πράσινη πιπέρια, κομμένη σε μικρά τετράγωνα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά τετράγωνα
  • 3 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 10 ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
Για τη Σάλτσα
  • ⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. Μηλόξιδο
  • 40 γρ. τυρί φέτα
  • ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ενώ βράζει.
  2. Όσο γίνονται τα ζυμαρικά, κάντε τη σάλτσα, βάζοντας το λάδι, το μηλόξιδο, τη φέτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ και ανακατεύοντας πολύ καλά.
  3. Βάλτε τη σάλτσα σε ένα μπολ και στο ψυγείο.
  4. Μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα μερικές ώρες πριν και να την αφήσετε στο ψυγείο.
  5. Με αυτό τον τρόπο θα αναμειχθούν καλύτερα οι γεύσεις.
  6. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε πολύ καλά μέχρι να κρυώσουν λίγο.
  7. Βάλτε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  8. Προσθέστε τη σάλτσα και αναμίξτε έως ότου καλύψει όλα τα ζυμαρικά.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/greek-pasta-salad/