Κουρκουμπίνια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το άλλειμα των φύλλων
  • Λίγο νερό για άλλειμα
  • 2 φλ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλλίνη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε ένα φύλλο. Η στενή πλευρά πρέπει να είναι μπροστά σας.
  2. Αλείψτε το με λάδι όχι πολύ.
  3. Αλείψτε με λίγο νερό τη στενή πλευρά που είναι απέναντί σας.
  4. Βάλτε το δεύτερο φύλλο από πάνω.
  5. Και πάλι αλείψτε με λάδι.
  6. Και πάλι αλείψτε με λίγο νερό τη στενή πλευρά που είναι απέναντί σας.
  7. Πάρτε την πλευρά που είναι κοντά σας και διπλώστε τη έτσι ώστε να φτάσει 10 εκ. από τη λωρίδα νερού που αλείψατε.
  8. Στη συνέχεια, πάρτε την πλευρά που βρίσκεται προς το μέρος σας και κυλήστε τη μέχρι το τέλος.
  9. Οι εικόνες εδώ θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη διαδικασία. Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ εύκολο.
  10. Κάντε το ίδιο με το υπόλοιπο των φύλλων.
  11. Στο τέλος θα έχετε 3 ρολά.
  12. Τα κόβουμε σε κομμάτια με πάχος περίπου 3 με 4 εκ.
  13. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  14. Βάλτε τα δύο φλιτζάνια του λαδιού σε δυνατή φωτιά.
  15. Βγάλτε από το ψυγείο και τηγανίστε τα σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν.
  16. Βγάλτε τα και αφήστε τα να στραγγίσουν.
  17. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Για το σιρόπι
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας και βάλτε τα να βράσουν.
  2. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
  3. Χύστε το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλλίνη.
  4. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλας και αρχίστε να ρίχνετε τα κουρκουμπίνια σε δόσεις, αφήνοντάς τα για 1 λεπτό ανά παρτίδα.
  5. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά.
  6. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με λίγη κανέλα.
  7. Σε όλα αυτά τα γλυκά τα σιροπιαστά ένα από τα δύο πράγματα πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο θα πρέπει να είναι ζεστό. Είτε το γλυκό θα είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό ή το αντίστροφο.
Notes/ Σημειώσεις
Σε όλα αυτά τα γλυκά τα σιροπιαστά ένα από τα δύο πράγματα πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο θα πρέπει να είναι ζεστό. Είτε το γλυκό θα είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό ή το αντίστροφο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/kourkoubinia-little-phyllo-rolls/