Κοτόπουλο Μαρμπέγια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, και πέτσα
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι και πιπέρι πράσινο
  • 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι από κρασί
  • ⅓ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, ή πράσινες είναι το ίδιο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο,τα ξερά δαμάσκηνα, τις ελιές και τα φύλλα δάφνης.
  2. Αλείψτε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  4. Σε ένα ταψί τακτοποιήστε το κοτόπουλο σε μία στρώση και ρίξτε την μαρινάδα πάνω από αυτό.
  5. Εγώ το φτιάχνω στο πήλινο για το γιουβέτσι αλλά και μία γάστρα κάνει τη δουλειά.
  6. Πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω αλλά όχι πάνω στο κοτόπουλο.
  7. Ψήστε για περίπου 40 με 45 λεπτά, φροντίζοντας να βρέχετε το κοτόπουλο με το ζουμάκι πότε πότε .
  8. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ανοίξτε το καπάκι και πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό.
  9. Αφήστε το να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  10. Σερβίρετε με πουρέ ή ζυμαρικό.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/chicken-marbella-and-a-visit/